Ads Top

Attero breidt composteringscapaciteit uit in Noord-Nederland

 


Vanwege een groeiend aanbod van groente-, fruit- en tuinafval (gft) heeft Attero besloten om haar derde composteringshal in Wijster weer in gebruik te nemen. Met deze extra hal is 90.000 ton extra gft-verwerkingscapaciteit in Wijster gecreëerd.

In enkele maanden tijd werd de hele hal gereviseerd. De elektra werd vernieuwd, besturingstechnieken en hydraulische aandrijving aangepast en de omzet- en graafmachine gereviseerd. Samen met lokale aannemers, installateurs en machinebouwers is de revisie in eigen beheer uitgevoerd.

De gft-vergistings- en composteringsinstallatie in Wijster is de meest geavanceerde en innovatieve van Nederland. Het keukenafval uit het gft-afval wordt eerst uit gezeefd en in een vergistingsinstallatie omgezet tot groengas. Dit groengas is via NTA8080-certificering verkrijgbaar voor gemeenten om het gasverbruik in hun gemeente te vergroenen en het aardgasverbruik te verminderen. Wat overblijft wordt gecomposteerd in de composteringshallen. De compost wordt vervolgens opgewerkt in Attero’s nabewerkingsinstallatie die vorig jaar met een miljoeneninvestering werd geüpgraded.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.