Ads Top

Pilot innovatief inzamelconcept met enkele Amsterdamse McDonald’s restaurants

McDonald’s, City Hub, HAVI en waste-to-productbedrijf Renewi zijn gestart met een pilot om de afvalinzameling van de Amsterdamse McDonald’s restaurants aan de Kalverstraat, de Nieuwendijk en de Kinkerstraat op een zo schoon mogelijke wijze plaats te laten plaatsvinden.
 
Centraal in de pilot staan de elektrisch aangedreven city trailers van City Hub die nadat deze de goederen in de stad afleveren ook de lege trailers vullen met de reststromen van de restaurantketen. De trailers brengen de containers naar een Renewi locatie alwaar de verdere verwerking plaatsvindt. De logistieke oplossing levert een enorme bijdrage aan de zero emissie doelstellingen van de stad Amsterdam.
 
Het afval van de McDonald’s restaurants kent veel volume, maar relatief weinig gewicht. Het wordt daarom samengeperst in de afvalcontainers, waardoor er wel tot vier keer zoveel afval in de container past. Met oog op de toekomst is HAVI op zoek gegaan naar nieuwe samenwerkingen voor efficiënte en duurzame binnenstad logistiek. De city trailers van City Hub brengen goederen vanaf een locatie aan de rand van de stad met elektrische voertuigen naar het centrum.

De oplossing zorgt voor minder verkeerslawaai, minder drukte en minder CO2 uitstoot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.