Ads Top

Nieuwe gebouw Cure Afvalbeheer circulair

Cure Afvalbeheer opende woensdag haar nieuwe kantoor op Bedrijventerrein GDC Noord in Eindhoven (Acht). Bijzonder is de grote hoeveelheid hergebruikte materialen die zijn toegepast in het pand. Cure ziet afval als een grondstof voor iets nieuws. Het hele gebouw is daarom ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte.

Zo is de gevel bekleed met hergebruikt pallethout, met daarvoor glaspanelen van deels hergebruikt glas. In de buitengevel zijn ontelbare oude betontegels verzaagd tot metselstenen. Ook voor de binnen- en buitenvloeren van de begane grond zijn trottoirtegels hergebruikt. De binnenwanden bestaan uit hergebruikt hout en in de wanden en plafonds doen afgedankte spijkerbroeken en matrassen dienst als isolatiemateriaal.

Vanaf maandag 23 november werken alle medewerkers van Cure vanuit de nieuwe locatie (Achtseweg Noord 45, Eindhoven). Het kantoorgebouw ligt pal naast Milieustraat Acht die afgelopen juli opende. De afgelopen 29 jaar werkte Cure vanaf de Lodewijkstraat op De Hurk. Milieustraat Lodewijkstraat blijft gewoon op zijn huidige locatie geopend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.