Ads Top

Gezamenlijk circulair plan van de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland

De gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland slaan samen met de gemeente Zwolle en diverse andere betrokken samenwerkingspartners – waaronder ROVA – de handen ineen om circulariteit in de regio op de kaart te zetten.

Met hun gezamenlijke plan WaardeRegio hebben de vier gemeenten de prijsvraag voor Circulaire Ambachtscentra van Rijkswaterstaat gewonnen. Met dit plan willen ze bereiken dat afgedankte spullen die nu worden weggegooid en verbrand, worden hergebruikt.

De gemeente Zwolle was in 2019 één van de tien winnaars van de prijsvraag voor circulaire ambachtscentra. Met deze bijdrage is het netwerk WaardeRing opgericht, een circulair ambachtsnetwerk van inmiddels 22 partners, waaronder ROVA, Kringloop Zwolle, gemeente Zwolle, mbo-Design-academie Cibap, Tiem, praktijk- en speciaal onderwijs, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Windesheim en verschillende circulaire ondernemers. Met de unieke netwerkaanpak zijn inmiddels al mooie resultaten bereikt. Het netwerk is actief, bevlogen en resulteert in concrete, aantoonbare impact, zowel op de grondstoffenketens als op sociaal vlak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.