Ads Top

Gemeente Assen verder op weg naar circulaire afvalverwerking

Bevorderen van gescheiden afvalinzameling bij scholen en verenigingen, invoeren van GFT-containers voor appartementen, ook in de winter elke twee weken GFT afval ophalen, minder vaak ophalen van oud papier en onderzoek doen naar apart inzamelen en verwerken van luier- en incontinentiemateriaal. Deze maatregelen wil het college van B&W te Assen de komende jaren invoeren om afvalinzameling en afvalscheiding te optimaliseren, als onderdeel van de overgang naar een circulaire economie.

Doel is om toe te werken naar gemiddeld 100 kg huishoudelijk restafval per persoon per jaar. Andere punten op de uitvoeringsagenda zijn uitbreiding van het Milieupark en onderzoek naar mogelijkheden om alternatieve energie te halen uit biomassa in Assen.

De maatregelen maken deel uit van de Uitvoeringsagenda Huishoudelijk afval 2021-2025 die het college heeft vastgesteld. Tot nu toe heeft het afvalbeleid in Assen ervoor gezorgd dat het aantal kg restafval is gedaald van 231 kg per persoon per jaar in 2015 naar 146 kg per persoon per jaar in 2019. Ter vergelijking met landelijke resultaten in 2018: 148 kg restafval en 67% hergebruik in de gemeente Assen tegenover gemiddeld 183 kg en 65% hergebruik in benchmarkgemeenten. Het college wil blijven toewerken naar de landelijk gehanteerde Van Afval Naar Grondstof-norm (VANG) van gemiddeld 100 kg per persoon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.