Ads Top

Van Veldhoven start nieuw offensief tegen verpakkingsafval

Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) start samen met producenten een nieuw offensief tegen verpakkingsafval. Doel hiervan is het gebruik van verpakkingen terug te dringen, hergebruik van verpakkingen te stimuleren en de kwaliteit van inzameling en recycling te verbeteren.

Het gaat om nieuwe afspraken over recycling en hergebruik van glas, kunststof, papier en karton, metaal en hout. Het EU-recyclingdoel voor alle verpakkingen samen is 70 procent voor 2030.

In 2025 moet in Nederland 74 procent gerecycled en/of hergebruikt worden. Eén van de maatregelen om dit doel te halen is door het scheiden voor burgers eenvoudiger te maken. Met uitzondering van glas en oud-papier, horen straks alle lege verpakkingen bij het PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons). De inzameling van glazen bierflesjes is en blijft een vrijwillig systeem.

Nederland is vooralsnog het enige Europese land wat naast recycle doelstellingen ook ambitieuze circulaire doelstellingen samen met het verpakkend bedrijfsleven heeft afgesproken. De Nederlandse circulaire -en Europese recycledoelen worden wettelijk vastgelegd en per 2021 ingevoerd. In 2025 wordt de werking van beide doelstellingen geëvalueerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.