Ads Top

Renewi en ROCKWOOL vernieuwen samenwerking Rockcycle

Rockcycle is de recyclingdienst waarmee steenwol resten worden ingezameld en teruggehaald via bouwplaatsen. Geen nieuw concept, want ROCKWOOL en Renewi ontwikkelden de dienst jaren geleden al. Onlangs hebben ze de samenwerking vernieuwd.

Naast de recycling van steenwol voortkomend uit grote projecten werken de beide partijen ook samen aan de opzet van diverse inzamelpunten voor de verwerking van kleinere hoeveelheden steenwol. Want in een tijd waarin circulariteit en de circulair bouwen steeds belangrijker worden, is deze service steeds meer in focus in bouwprojecten.

In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor processen met een minimale impact op de omgeving. Door gebruik te maken van Rockcycle lever je een directe bijdrage aan een circulaire economie, door vermindering van afval én verlaging van het primair grondstofgebruik.

In 2019 werd wereldwijd door ROCKWOOL Group zo’n 159.000 ton steenwol resten verwerkt en gebruikt voor de vervaardiging van nieuwe steenwol producten. Met behulp van containers op de bouwplaats worden steenwolresten eenvoudig ingezameld en gescheiden van het overige bouwafval. In de Benelux haalt Renewi de containers op en levert ze af bij de recyclingfabriek van ROCKWOOL in Roermond. Hier worden de steenwolresten tot briketten geperst welke als grondstof hergebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.