Ads Top

Demonstratielijn innovatieve duurzame slibverwerking

Om de grootschalige verwerking van afvalslib te testen en te demonstreren, ontwikkelen VSGM, Attero en CONOVATION een demonstratie slibverwerkingslijn tot een volgend niveau.

Ze kunnen hiermee aantonen dat zij hun eindproduct NEUTRAL op CO₂-neutrale manier maken. Het eindproduct Neutral dat hier uit ontstaat, kan ingezet worden bij allerlei toepassingen. Een voorbeeld is als cementvervanger in beton. Gelderland draagt financieel bij aan deze demonstratielijn.

Slib is een groot probleem. VSGM heeft daar een bijzondere en circulaire oplossing voor die ook nog leidt tot een CO2- en stikstofreductie. VSGM introduceerde, met de financiering vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland, deze techniek op de Nederlandse markt.

In een eerder stadium ondersteunde Gelderland VSGM via het programma De Groeiversneller. Provincie Gelderland stimuleert innovaties, die bijdragen aan een gezonde en schone regionale economie. Met de EFRO-subsidie is nu een volgende stap van een demonstratielijn mogelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.