Ads Top

Vijf kanshebbers voor de titel Recycling Hero 2020

De genomineerden voor de titel ‘recyclingheld van het jaar’ zijn bekend. De prijs is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en wordt uitgereikt aan helden die zich inzetten voor recycling.

De heldenverkiezing is gekoppeld aan de Global Recycling Day, die ieder jaar op 18 maart wordt gehouden. Het thema van dit jaar is ‘Recycling Heroes’. Wereldwijd worden deze dag helden geëerd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling.

De genomineerden zijn:

Bas Timmer van Sheltersuit uit Enschede
Sheltersuit is een stichting die jassen maakt voor mensen die op straat leven. Deze jassen worden vervaardigd uit restmaterialen en gemaakt door voormalige vluchtelingen, ex-verslaafden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nikkie Elfers, vrijwillige afvalcoach uit Hoofddorp
Nikkie Elfers uit de gemeente Haarlemmermeer zet zich zeer actief in om afvalscheiding onder buurtbewoners te stimuleren. Hiermee heeft zij op vrijwillige, informele basis een afval coachende rol ingenomen. 

Ekko Vermeulen van Stichting Zaanse Pakhuizen, Koog aan de Zaan
Stichting Zaanse pakhuizen maakt zich hard maakt voor het behoud van de overgebleven Zaanse pakhuizen voor komende generaties. Dat doen zij onder andere door gebouwen en molens compleet te recyclen.

Rien Voets, ZAP (zwarfafvalpakker) uit Berlicum
Rien is sinds zijn pensioen elke dag op pad om zwerfvuil op te ruimen. Als zwerfafvalpakker rijdt met zijn fiets met aanhanger dagelijks door zijn dorp.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.