Ads Top

Hergebruik van plastic in Indonesië

Plasticafval is in Indonesië een landelijk probleem geworden. Incorrecte verwerking van vast afval - waaronder inadequate materiaalverwerking, inzameling en transport en ongecontroleerde lozing en verbranding  - hebben geleid tot een verslechtering van het leefmilieu.

Het Institut Teknologi Sepuluh Nopember (ITS) in Soerabaja en TNO gaan intensief samenwerken om hierin verandering te brengen.

De focus ligt niet alleen op recycling, maar ook op het hergebruik en herontwerp van plastic producten en verpakkingen en de aanpassing van gedrag.
Door een groeiende middenklasse in Indonesië worden steeds meer plastic producten en verpakkingen gebruikt. Het aandeel van plastic in de huishoudelijke afvalstromen is aanzienlijk toegenomen.

Plasticafval is nu al de op één na grootste component van al het afval in Indonesië en jaarlijks wordt er zo'n 10,5 miljoen ton plasticafval verkeerd verwerkt. De oorzaak hiervan is een gebrek aan gemeenschapsbewustzijn en een ontoereikende infrastructuur (inzameling, 3R sorteerstations, transport en afvalverwerkingsinstallaties).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.