Ads Top

Appelsientje stapt over op duurzame sapverpakkingen

Voor Appelsientje is fabrikant Riedel overgestapt op de nieuwste, meest innovatieve sapverpakkingen van het moment, met een enorme besparing op fossiel plastic en een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot als gevolg.

Appelsientje Bio is vanaf nu, als eerste in Europa, verkrijgbaar in de SIGNATURE PACK Full Barrier pakken van verpakkingsleverancier SIG. Deze aseptisch verpakking bestaat voornamelijk uit FSC gecertificeerde karton gemaakt van hout en polymeren die gekoppeld zijn aan plantaardige, hernieuwbare materialen.

Het bedrijf is tevens SIG’s eerste Nederlandse opdrachtgever die kiest voor een kartonnen verpakking met ASI-gecertificeerd aluminium. Deze verpakking biedt exceptionele bescherming voor producten die gevoelig zijn voor licht en zuurstof, zoals sinaasappelsap en genereert een CO2-uitstootreductie tot maximaal 60 procent.

Voor de overige Appelsientje sappen is gekozen voor de nieuwe Tetra Brik Aseptic Edge Bio-Based verpakking, gemaakt van 82 procent hernieuwbare materialen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.