Ads Top

SUEZ verwerkt Tilburgs ziekenhuisafval

Grondstoffenbedrijf SUEZ en het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Door ondertekening van het contract is SUEZ voor een periode van minimaal drie jaar verantwoordelijk voor het op verantwoorde wijze inzamelen, transporteren en verwerken van al het ziekenhuisafval.

Het ETZ heeft voor SUEZ gekozen omdat voor beide partijen duurzaamheid een speerpunt is. “Zo gaat SUEZ ons helpen om het afval nog beter te scheiden”, licht Jeroen van Winden, hoofd logistiek in het ETZ, toe. “SUEZ heeft al veel ziekenhuizen in portefeuille en heeft ons - op basis van eigen ervaringen - ervan weten te overtuigen dat we op het gebied van duurzame afvalverwerking nog veel winst kunnen boeken. Dat is op de eerste plaats goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee.”

“We zijn blij met het ETZ als nieuwe partner”, zegt manager national sales Freddy Pelders van SUEZ. “We gaan ons samen inspannen om afvalstoffen optimaal te scheiden voor hergebruik en recycling. Eerste stap om dit te bereiken, is het bezoeken van alle afdelingen in het ETZ om zo de afvalstromen goed in kaart te kunnen brengen. Daarna werken we voorstellen met verbeterpunten uit en gaan we gezamenlijk aan de slag om de beoogde doelstellingen te realiseren. Goed om te zien dat het ETZ heeft gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid en zo een bijdrage aan de grondstoffenrevolutie levert.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.