Ads Top

Seepje wint Red Dot Award voor gerecyclede wasmiddelverpakking

Natuurlijk was- en reinigingsmerk Seepje heeft een Red Dot Award in de categorie Packaging Design gewonnen voor hun verpakkingsontwerp. De jury van de internationale wedstrijd beoordeelde dit jaar 8.600 aanmeldingen.

Sinds 2014 maken Melvin en Jasper van Seepje was- en reinigingsproducten op basis van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht. Ze zagen als 21-jarige studenten dat er een natuurlijke vorm van zeep ontstaat wanneer deze ‘superschillen’ met water in aanraking komen. Ze begonnen met 4.600,- euro studiefinanciering. Onder een schonere wereld verstaan zij, naast effectieve producten, een positieve impact op mensen en het milieu.

De verpakking is gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit omgeving Rotterdam. Van het bruikbare plastic afval wordt een granulaat (korrelvorm) gemaakt, dat vervolgens de grondstof vormt voor de verpakking van Seepje. Doordat de wikkel gemakkelijk gescheiden kan worden van de fles, motiveert Seepje gebruikers de materialen opnieuw te recyclen. Deze fles past perfect in de missie van Seepje, dat enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt die zorgen voor een schone én zachte was.

De producten van Seepje zijn inmiddels bij 1.600 winkels in vijf landen verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.