Ads Top

Michiel Scheffer bezocht synergiepark InnoFase

Gedeputeerde Michiel Scheffer bracht 24 augustus 2018 een werkbezoek aan het duurzame bedrijvenpark Innofase in Duiven. Hij praatte daar met ondernemers over de ontwikkeling en toepassing van circulaire bedrijfsmodellen. Burgemeester Rik de Lange en wethouder Ton Spaargaren van Duiven begeleiden hem. Ook is Heemraad Antoinette van Helvoort van Waterschap Rijn & IJssel aanwezig.

Synergiepark InnoFase is dé vestigingsplaats voor ondernemingen actief in de circulaire economie. Op Innofase werken gemeente, bedrijven en partners samen aan de verduurzaming van energie-, water- en grondstoffenverbruik. Daarbij staat het hergebruik van grondstofstromen en de productie van duurzame energie centraal.

InnoFase heeft een voortrekkersrol in energietransitie en biobased economie in Gelderland. Een groeiende sector waarin meer dan 800 bedrijven, drie universiteiten, acht hogescholen en negen ROC’s actief zijn. Op InnoFase ontwikkelen bedrijven duurzame technologieën voor onder andere groen-gas productie en de opwekking van hernieuwbare energie. Zo neemt afvalverwerker AVR water af van de rioolwaterzuiveringsinstallatie en leveren ze warmte en stroom aan PET-Recyclingbedrijf 4PET.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.