Ads Top

13e editie van de Nationale DenkTank

De 13e editie van de Nationale DenkTank is onlangs officieel van start gegaan. Twintig getalenteerde academici gaan de komende vier maanden onderzoek doen naar actuele maatschappelijke kwesties van een circulaire metropool. De jonge denkers gaan met hun frisse blikken en originele ideeën op zoek naar innovatieve en praktische oplossingen om dit urgente vraagstuk te kraken.

Binnen het jaarthema ‘circulaire economie’ luidt de onderzoeksvraag: ‘Hoe versnellen we de transitie naar een circulaire metropool?’. Metropoolregio’s bieden namelijk zowel kansen voor economische groei en sociale ontwikkelingen, maar geven ook druk op hulpbronnen, capaciteitsvraagstukken en kwaliteit van leven. Ze zijn bij uitstek geschikt om de transitie naar een circulaire economie een boost te geven. De Nationale DenkTank zal tot ongeveer 2030 vooruit gaan kijken.

Op 10 december is de eindpresentatie. De deelnemers presenteren dan hun resultaten in een eindrapport: concrete oplossingen die de transitie naar een circulaire metropool gaan versnellen. Voorafgaand aan deze presentatie vindt er in de middag van 27 september het Expertforum plaats. Hier zullen de analyses en eerste bevindingen door de deelnemers worden gepresenteerd. De DenkTank zal dan in gesprek gaan met experts uit de wetenschap, de overheid en het bedrijfsleven, maar ook met ervaringsdeskundigen en andere relevante partijen.

“Een nieuwe DenkTank betekent ook een nieuwe groep themapartners”, zegt Eva Bik, directeur Stichting de Nationale DenkTank. “Zij maken het mogelijk om jaarlijks een Nationale DenkTank te organiseren. Ze denken mee, leveren inhoudelijke kennis en helpen om bedachte oplossingen daadwerkelijk te realiseren."

Dit jaar zijn de themapartners: Adessium Foundation, Goldschmeding Foundation, NVRD, HVC, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), en een consortium van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlemmermeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.