Ads Top

Europese Commissie lanceert plasticstrategie

De Europese Commissie heeft haar plasticstrategie gepresenteerd. In de strategie staat de visie van de Commissie op de toekomstige plasticeconomie van de EU. Deze visie omvat een aantal doelen. Zo moeten alle plastic verpakkingen in 2030 worden hergebruikt of gerecycled en moet de gescheiden inzameling van plastic afval worden verbeterd. Ook wil de Commissie het gebruik van microplastic terugdringen.

Om deze visie te bereiken, wordt een aantal maatregelen genomen. Er worden nieuwe regels voorgesteld om recycling van plastic te verbeteren en de vraag naar gerecycled plastic te verhogen. De Commissie wil onder meer een duidelijk raamwerk creëren voor bio-afbreekbaar plastic. De Commissie gaat innovatie stimuleren met een subsidie van 100 miljoen euro voor de ontwikkeling van slimmere en betere recyclingmethoden van plastic.

In de loop van 2018 gaat de Commissie een voorstel voor plastic voor eenmalig gebruik presenteren. Daarnaast zal de Commissie in de loop van dit en komend jaar diverse niet-wetgevende maatregelen presenteren waaronder richtsnoeren voor de gescheiden inzameling en sortering van afval. In 2019 volgt een voorstel voor de herziening van de richtlijn voor verpakkingen en verpakkingsafval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.