Ads Top

Tweede leven voor stadionstoelen

Amsterdam ArenA kiest voor circulariteit. De ruim 53.000 stadionstoelen die na ruim 21 jaar zijn vervangen, worden duurzaam hergebruikt. Samen met Ajax, de Hogeschool van Amsterdam, Ahrend, Presikhaaf en Van Gansewinkel is een mooie oplossing gerealiseerd, die bovendien goed uitpakt voor de Ajax Foundation die projecten ondersteunt voor kansarme jongeren in Amsterdam. De ArenA kleurt ondertussen rood-wit.

Een deel van de beste stoelen - ruim 7.000 exemplaren - is geschonken aan clubs in Nederland, Curaçao en Suriname. Een ander deel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Ajax-fans. Van elke verkochte stoel gaat een gift naar de Ajax Foundation.

Voor stoelen die niet worden verkocht, heeft de Hogeschool van Amsterdam onderzocht uit welk materiaal de stoelen bestaan en of dit nog om te vormen is tot iets nieuws. Het polypropyleen van de leuning en zitting blijkt goed te gebruiken bij digitale productie. Enkele tientallen stoelen komen beschikbaar voor een design challenge die de HvA organiseert voor ontwerpers van collectief Amsterdam Made. HvA-studenten van de opleiding Engineering - Product Design gaan met de 3D-printer nieuwe producten uit het restmateriaal ontwerpen. De overige stoelen worden door Van Gansewinkel gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.