Ads Top

KPN en grote leveranciers streven naar circulair bedrijfsmodel in 2025

Zeven grote leveranciers van KPN, waaronder internationale fabrikanten van netwerkapparatuur en recyclingbedrijven, gaan samenwerken met KPN om te zorgen dat alle nieuwe KPN netwerk- en klantapparatuur langer meegaat en wordt geproduceerd met minder nieuwe grondstoffen.

Het is de bedoeling de apparatuur zo te ontwerpen dat in 2025 vrijwel 100 procent van alle onderdelen en grondstoffen kan worden hergebruikt of gerecycled.

Netwerk- en hardwarefabrikanten ARRIS, Ericsson, Hewlett Packard Enterprise, Huawei en ZTE en recycling- en refurbishingspecialisten Drake & Farrell en Teleplan hebben allen het KPN Circulair Manifest ondertekend. Deze leveranciers komen overeen om samen te werken met KPN en in 2025 alleen nog circulair ontworpen hardware te produceren.

Daarnaast gaan ze processen invoeren die energie-efficiënter zijn voor zowel KPN als zijn klanten. De aankondiging van vandaag betreft zo’n 20 procent van de huidige uitgaven van KPN aan netwerk- en vaste lijndiensten voor klanten en de verwachting is dat dit percentage zal groeien naarmate ook andere leveranciers van KPN gaan meewerken aan zijn circulaire bedrijfsmodel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.