Ads Top

'Plastic huisafval niet meer gescheiden inzamelen'

Het door de burger laten scheiden van plastic afval is duur en niet efficiƫnt. Beter is dat afvalverwerkingsfabrieken het plastic scheiden van het overige restafval. Na de kliko voor het groenafval, de papierkliko en restafvalbak wordt er, tot ergernis van velen, in een hoop Nederlandse gemeenten dus ook een vierde kliko voor plastic in gebruik genomen.

Studies naar de efficiƫntie van afval scheiden laten echter zien dat scheiden nƔ inzamelen meer oplevert dan vooraf. Slaan we door met onze scheidingsdrift?

Ook in Dordrecht liggen er plannen voor een vierde kliko maar als het aan raadslid Maarten Burggraaf (VVD) ligt komt die er niet. “We staan inmiddels op een kruispunt. We moeten onszelf afvragen of thuis scheiden nog meer rendement gaat brengen en daar geloof ik niet in. Als we dit pad blijven volgen gaan we doorschieten dus laten we de afslag nemen naar nascheiding”, stelt Burggraaf. In zijn tuin in Dordrecht is er voldoende plek voor een extra kliko maar met name in gebieden met veel hoogbouw kan nascheiden een betere oplossing bieden, erkent ook Hein Grafhorst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.