Ads Top

SolaRoad uitgebreid met 20 meter

Het SolaRoad-fietspad in Krommenie is met 20 meter verlengd. De toegevoegde elementen zijn een verbeterde versie van de elementen die in 2014 zijn geplaatst. De verlenging is onderdeel van de driejarige pilot en levert nieuwe testresultaten op.

De uitbreiding bestaat uit nieuwe elementen op basis van verbeterde technologie. De verbeteringen zijn het resultaat van twee jaar research en development. Zo zitten er zonnepanelen in die beter te gebruiken zijn in een wegdek en hebben de panelen bijvoorbeeld geen glazen toplaag meer. Ook zijn enkele elementen met een dunne laag zonnecellen uitgerust. De nieuwe SolaRoad-elementen worden gepresenteerd tijdens de Nationale Klimaattop 2016 op woensdag 26 oktober in Rotterdam.

Sinds de lancering in 2014 is er veel belangstelling uit binnen- en buitenland voor SolaRoad. Voortbouwend op de pilot in de provincie Noord-Holland werkt SolaRoad toe naar pilots in wegen voor zwaarder verkeer. SolaRoad is op dit moment het enige zonne-energiewegdek ter wereld dat een werkend proeftracé heeft in de openbare weg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.