Ads Top

Grootschalig onderzoek stand van zaken circulaire economie

Op 6 oktober start nieuw onderzoek van Jan Jonker en Hans Stegeman van de Rabobank, dat het antwoord moet gaan geven op de vraag: hoe circulair is de circulaire economie nu eigenlijk? Bij de start van het landelijke onderzoek worden de resultaten bekend gemaakt van het regionale pilotonderzoek in Oost Nederland, dat eerder dit jaar werd uitgevoerd.

De economie wordt in snel tempo circulair; althans, dat is de mare. In werkelijkheid is de intentie er wel bij veel partijen, maar blijft de uitvoering nogal achter bij het wensdenken van bedrijven en overheden. Reden genoeg om een gedegen onderzoek op te zetten naar het circulaire gehalte van het bedrijfsleven, vonden professor Jan Jonker van de Radboud Universiteit Nijmegen en Hans Stegeman, hoofdeconoom Nederland van de Rabobank.

Gedurende het voorjaar van 2016 vond er een regionaal pilotonderzoek plaats in Gelderland, dat model staat voor het (internationaal) unieke project dat op 6 oktober van start gaat: een grootschalig landelijk onderzoek naar business modellen voor de circulaire economie.

Het pilotonderzoek legde de basis voor de opzet en inhoud van de vragenlijst voor het landelijke onderzoek. Tijdens het seminar op 6 oktober worden de eerste resultaten van de pilot bekendgemaakt en besproken. Het seminar vindt plaats op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem, van 13.30 tot 18.00

Tevens is 6 oktober de start van een brede campagne, waarin professionals worden uitgenodigd om bij te dragen aan het landelijke onderzoek. De resultaten daarvan worden tijdens een symposium eind mei 2017 bekend gemaakt. Met die resultaten kunnen ondernemers en bestuurders hun plannen en projecten op gebied van de circulaire economie optimaal bijsturen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.