Ads Top

Utrecht scoort goed op inzameling elektra

Utrechters leverden in 2015 gemiddeld 4,9 kilo aan elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in. Dit is vlak boven het gemiddelde van alle gemeenten (4,6) en flink boven het gemiddelde van de grotere gemeenten (3,4) die bij de inzameling samenwerken met Wecycle. Deze stichting verzorgt ook de recycling van het elektronisch afval. In Utrecht werd 82 procent van de e-waste hergebruikt.

Om het inleveren van elektra te stimuleren, organiseert Wecycle nog tot 7 oktober een e-wasterace voor basisscholieren uit de groepen 6,7 en 8. Hierbij nemen de leerlingen het tegen elkaar op om elektronische apparaten uit de wijk in te zamelen. In Utrecht doen twintig klassen mee. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanmelden via www.ewasterace.nl, waarna scholieren het komen ophalen. De winnaar krijgt een schoolreis voor de hele klas. De wedstrijd maakt leerlingen bovendien al vroeg bekend met recycling en maakt het inleveren van elektronisch afval voor bewoners makkelijker. Vorig jaar leverde de e-wasterace ruim 16.000 ingeleverde apparaten op.

Bewoners van Utrecht kunnen hun elektronische afval ook inleveren bij de gemeentelijke milieustraten in Lunetten (Zwarte Woud 250), Tractieweg (Tractieweg 120, bedrijventerrein Cartesiusweg) en De Stits (Mostperenlaan 2, Leidsche Rijn). Oude huishoudelijke apparaten kunnen gratis worden ingeleverd bij de winkel bij aankoop van een soortgelijk nieuw apparaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.