Ads Top

3500 winkels plaatsen inzamelmeubel voor lampen

In vijf jaar tijd is het aantal winkels met een zichtbare Wecycle inzamelmeubel voor lampen gegroeid van 0 naar meer dan 3500. Dit blijkt uit het jaarverslag van Stichting LightRec. De stichting werkte de afgelopen jaren samen met Wecycle hard om het inzamelnetwerk binnen de detailhandel uit te breiden. Met succes, nu recent ook Action en Hubo, Karwei en Multimate aan de rij bekende namen zijn toegevoegd, is het inzamelnetwerk voor lampen in de retail bijna compleet.

LightRec, de stichting die namens de Nederlandse producenten en importeurs verantwoordelijk is voor lampeninzameling in Nederland, zegt verheugd te zijn dat bijna alle relevante winkelketens inmiddels een inzamelmeubel in hun winkels hebben neergezet. De stichting werkt samen met Wecycle al jaren aan een breed inzamelnetwerk zodat consumenten en professionals hun oude verlichting makkelijk in kunnen leveren, zéker bij winkeliers die ook lampen verkopen. Oude lampen kun je immers prima recyclen, maar bevatten ook stoffen die niet in het milieu terecht moeten komen.

Hoewel winkeliers wettelijk verplicht zijn om oude lampen aan te nemen voor recycling, was in 2010 slechts een handjevol winkels bereid om dit te promoten of een inzamelmeubel ‘before the counter’ neer te zetten, zo bleek uit onderzoek met mysteryshoppers van LightRec en de Consumentenbond. LightRec bleef het onderzoek herhalen en ging samen met partner Wecycle proactief het gesprek aan om de inzameling in de detailhandel te stimuleren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.