Ads Top

Succesvolle actie frituurvet

Om het belang van afval scheiden te benadrukken, organiseerde HVC in samenwerking met gemeente Lelystad, Waterschap Zuiderzeeland en de Lelypas een beloningsactie. De hele maand januari was het inleveren van gebruikt frituurvet extra de moeite waard. Per fles frituurvet werden er 50 Lelypas-punten uitgekeerd en er waren mooie prijzen te winnen.

Wethouder Elly van Wageningen (5e van rechts), heemraad Lida Schelwald-van der Kley (4e van rechts) en Ralf Arents van HVC (2e van rechts) samen met de prijswinnaars van de actie frituurvet 

Op vrijdag 5 februari 2016 was de prijsuitreiking. Cissy Raaijmakers, Alice van den Hove, Hans Pouwelsen, heer en mevrouw Lohmann van Teeseling en Hans van der Vlist zijn de gelukkige winnaars van een Philips Airfryer XL. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Elly van Wageningen en heemraad Lida Schelwald-van der Kley van Waterschap Zuiderzeeland.

In totaal zijn er 771 flessen frituurvet ingeleverd en 38.550 Lelypas-punten uitgekeerd. Uiteraard kunnen inwoners hun frituurvet blijven inleveren. Het ingezamelde frituurvet wordt het grotendeels verwerkt tot biodiesel. Een ander gedeelte van het gebruikte frituurvet wordt rechtstreeks ingezet als biobrandstof voor energieopwekking of in de glastuinbouw. Ook de plastic verpakking waarin het zit, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten. Kijk op www.frituurvetrecyclehet.nlnieuw venster voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.