Ads Top

Stoelman Papierrecycling uit Haarlem na honderd jaar hofleverancier

Aan Stoelman Papierrecycling uit Haarlem is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het predicaat hofleverancier toegekend. Het wereldwijd opererende bedrijf bestaat deze maand honderd jaar en is nog steeds in handen van de familie Stoelman. Kernactiviteit is het leveren van oud papier en karton aan papierfabrieken in binnen- en vooral buitenland. Jaarlijks verwerkt Stoelman Papierrecyling ruim 100.000 ton. Bij het bedrijf werken 12 mensen.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar september 1914 toen W. J. Stoelman (opa van de huidige directeur Henri Stoelman) in de binnenstad van Haarlem een kleinschalige handel in oud papier begon. Zijn klantenkring bestond destijds hoofdzakelijk uit lokale drukkerijen. De onderneming groeide stapsgewijs uit van een aanvankelijk vooral op Haarlem gerichte inzamelaar van oud papier tot een gespecialiseerde internationale speler. In 1975 verhuisde Stoelman Papierrecycling in Haarlem vanuit de binnenstad naar het bedrijventerrein De Waarderpolder.

Stoelman Papierrecycling koopt met name in Europa en de VS bij papierfabrieken restpartijen karton en oud papier op. Die worden naar Haarlem getransporteerd en daar gesorteerd, waar nodig bewerkt en als grondstof weer door geleverd aan de papier- en kartonindustrie. Daarbij komt het volgens directeur-eigenaar Henri Stoelman (de derde generatie in het bedrijf) sterk aan op specialistische kennis: "Wij zijn geen 'tonnenbedrijf' waar alles om volumes draait. Het accent ligt volledig op het leveren van zeer specifieke papiersoorten aan al even specifieke klanten in met name Duitsland, Frankrijk, Belgiƫ, Spanje, Italiƫ en Zwitserland en ook steeds vaker het Verre Oosten."

Henri Stoelman ziet de toekenning van het predicaat hofleverancier als een blijk van waardering voor zijn opa, vader en alle werknemers door de 100 bedrijfsjaren heen: "Het geeft extra glans aan ons eeuwfeest en wordt door iedereen gevoeld als een erkenning voor de prestaties uit het verleden en heden."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.