Ads Top

Nieuwe ondergrondse perscontainer in gebruik

Met de ingebruikname van een ondergrondse perscontainer voor kunststof verpakkingsafval heeft wethouder Ad van der Wegen donderdag 4 juli het nieuwe milieuparkje aan de Ooitas geopend.
Aan de Ooitas werd al kunststof ingezameld in de oranjegekleurde, bovengrondse verzamelcontainers. De ondergrondse perscontainer komt hiervoor in de plaats en is de eerste van afvalinzamelaar Saver in de regio.
Nieuw is dat in deze container het plastic wordt samengeperst, waardoor de container minder vaak geleegd hoeft te worden. Er kan tien keer zoveel plastic in (1000 kilo) als in een bovengrondse container. Er hoeft dus ook tien keer minder vaak een vuilniswagen van Saver langs te komen. Dit scheelt aanzienlijk in de uitstoot van CO2. Het betekent ook dat inwoners minder overlast van langsrijdende vuilniswagens ervaren en niet langer met volle verzamelcontainers worden geconfronteerd.
Het gescheiden inzamelen van afval is belangrijk, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Inwoners van Bergen op Zoom betalen namelijk voor het aantal keer dat hun restafvalcontainer wordt geleegd. Het apart houden van kunststof verpakkingsmateriaal reduceert hun hoeveelheid restafval aanzienlijk.
Daarnaast worden grondstoffen teruggewonnen uit het ingezamelde kunststof. Hiervan worden weer nieuwe producten gemaakt zoals bijvoorbeeld jerrycans, opbergbakken en kabelgoten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.