Ads Top

Wecycle verwelkomt 100e kinderboerderij als inleverpunt

Consumenten kunnen vanaf vandaag op 100 kinderboerderijen hun oude kleine elektrische apparaten inleveren voor recycling. Wecycle gaf milieu-activiteitencentrum MAK Blokweer in Blokker een inzamelmeubel cadeau, omdat dit de honderdste kinderboerderij is die zich inzet als Wecycle-inleverpunt voor kleine elektrische apparaten.
Wecycle heeft een landelijke samenwerking met de kinderboerderijen in Nederland. Deze samenwerking is onderdeel van het educatieve programma van Wecycle. Wecycle hecht veel waarde aan het informeren van kinderen, hun ouders en grootouders over de noodzaak van het inleveren van afgedankte elektrische apparaten.
Manon Stuurman van MAK Blokweer is erg blij met het inzamelmeubel. "Bezoekers kunnen nu makkelijk hun kleine elektrische apparaten bij ons inleveren. Ik verwacht zo extra bezoekers te trekken die kennis maken met MAK." Het weekend van 25 en 26 mei zullen er veel mensen kinderboerderijen bezoeken in verband met het Nationaal Kinderboerderijen Weekend. Veel locaties organiseren speciale activiteiten.
Bezoekers kunnen in het inzamelmeubel hun oude kleine elektrische apparaten deponeren, zonder tussenkomst van een medewerker. Deze apparaten worden via Wecycle vervolgens optimaal gerecycled. Zo blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
Het doel van de samenwerking tussen Wecycle en de kinderboerderijen is om meer kleine elektrische apparaten in te zamelen voor recycling. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks per persoon meer dan 2 kilo in de vuilnisbak verdwijnt. Dat is 35 miljoen kilo in totaal. Door te zorgen voor steeds meer inleverpunten dichtbij huis, wil Wecycle dit tegengaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.