Ads Top

Gescheiden inzameling PET flessen

Vijftien speciale afvalbakken zijn op de campus van de TU Eindhoven geplaatst waar medewerkers en studenten hun PET flessen kwijt kunnen, zodat deze als aparte afvalstroom verwerkt kunnen worden. We hopen zon 100.000 PET flessen te gaan inzamelen, vertelt Monique Kuyck, afdelingshoofd Services van Dienst Interne Zaken. De pilot wordt gehouden bij het Sportcentrum, Auditorium, Gemini en MetaForum en loopt voorlopig een half jaar.
Aanleiding voor het initiatief is de nota van het College van Bestuur over duurzaamheid. Daarop hebben we gekeken wat we nog niet doen en wat we wel zouden willen doen. Dat was een betere verwerking van onze afvalstromen. We hebben eerst een aantal zakken restafval opengetrokken om te kijken wat er allemaal in zit, dus we hebben letterlijk met onze voeten in het afval gestaan, vertelt Kuyck.
Wat opviel in alle afvalzakken: de enorme hoeveelheid PET flesjes van alle watertjes, sport- en frisdranken. Niet alleen uit kantines en automaten op de TU/e, ook van thuis komen ze mee naar de TU/e. Dus is gekozen om PET flessen te gaan recyclen. In aparte bins (kunststof tonnen) kunnen studenten en medewerkers hun PET flessen kwijt. Daarna worden ze hergebruikt, zodat het milieu minder belast wordt. Bijkomend voordeel is dat de kosten voor de TU/e dalen, omdat er minder restafval overblijft waarvoor betaald moet worden. Afvalverwerkingsbedrijf Van Ganzewinkel haalt de PET flessen gedurende de pilot gratis op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.