Ads Top

Spaarlampen vaak verkeerd afgedankt

Een op de vier consumenten gooit oude spaarlampen in de afvalbak, terwijl deze voor meer dan 90 procent kunnen worden gerecycled. Om consumenten bewust te maken dat oude spaarlampen ingeleverd moeten worden, verraste illusionist Hans Kazàn bezoekers van de Margriet Winter Fair vandaag met recycletrucs.
Tijdens de donkere winterdagen wordt veel energiezuinige verlichting gebruikt en vervangen. Hét moment voor Wecycle om aandacht te vragen voor het inleveren hiervan. Tijdens de Margriet Winter Fair wijst Wecycle bezoekers op het feit dat spaarlampen eenvoudig ingeleverd kunnen worden in de winkel. Want hoewel veel consumenten weten dat zij spaarlampen niet in de afvalbak moeten gooien, doet een kwart dit uit gemak toch. Aanleiding voor illusionist Hans Kazàn om met een truc te laten zien dat kapotte spaarlampen weer een nieuw leven kunnen krijgen.
Consumenten bewust maken van het belang van inleveren is stap één. Daarnaast brengt Wecycle bezoekers op de hoogte van het feit dat grondstoffen door recycling opnieuw gebruikt kunnen worden, waardoor geen nieuwe grondstoffen uit de natuur nodig zijn. Ook komen door recycling geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Wecycle laat het kwik uit de spaarlampen verantwoord verwijderden.
Het inleveren wordt steeds gemakkelijker: bij winkels die spaarlampen verkopen, kunnen oude exemplaren worden ingeleverd. Daarnaast kan de consument bij steeds meer winkelketens gratis en zonder tussenkomst van een medewerker kapotte spaarlampen inleveren. Ook zijn spaarlampen in te leveren bij de milieustraat van de gemeente. Vorig jaar zamelde Wecycle in totaal 8 miljoen spaarlampen in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.