Ads Top

Wecycle roept jongeren op tot recyclen apparaten

Onder het mom "Wecycle Your Future" start Wecycle vandaag een TV-campagne om jongeren in het voortgezet onderwijs op te roepen elektrische apparaten in te leveren voor recycling. De campagne is de komende twee weken te zien op MTV, Teen Nick en Comedy Central. Ook kunnen zij hun maatschappelijke stage invullen met Wecycle.
Jongeren hebben veel elektrische apparaten zoals mobiele telefoons, MP3-spelers, laptops, koptelefoons, enzovoort. Al deze apparatenzitten vol met grondstoffen. Gooi je de apparaten na gebruik weg, dan gaan deze grondstoffen verloren. Lever je de apparaten in, dan worden ze gerecycled. Zo wordt het milieu minder belast en wordt schaarste van grondstoffen voorkomen.
Jongeren in het voortgezet onderwijs doen een verplichte maatschappelijke stage (MaS) als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Met de MaS van Wecycle kunnen jongeren zelf een steentje aan bijdragen aan de maatschappij van vandaag én morgen. Door alleen, in een groepje of met de hele klas een inzamelactie te houden of een presentatie te organiseren bij een buurthuis of op school. Alle informatie voor leerling, docent en stagemakelaar plus het stappenplan en actieformulier zijn te vinden op wecycle.nl/stage.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.