Ads Top

Etos haalt microplastics uit eigen product

Na Rituals en De Tuinen is Etos het derde concern dat stopt met het toevoegen van microplastics aan eigen producten. Directe aanleiding is de campagne ‘Beat the Micro Bead’ van de Plastic Soup Community. Doel van deze campagne is het weren van vervuilende microplastics uit verzorgingsproducten.
Microplastics zijn minuscule kleine bolletjes plastic die worden toegevoegd aan verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld tandpasta en scrubs. Deze plastic bolletjes komen via het doucheputje in de zee terecht, waar vissen het binnenkrijgen. Op elke 2 hapjes plankton krijgt klein zeeleven in de Middellandse Zee tegenwoordig 1 hapje plastic binnen. Aangezien bewezen is dat gif zich aan plastic hecht, is het duidelijk welke gevolgen dit kan hebben.
Dat Etos nu de productformules gaat aanpassen is dan ook erg goed nieuws. Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation: ‘We hopen dat HEMA dit goede voorbeeld snel gaat volgen. In vrijwel alle scrubs zitten microplastics. Momenteel onderzoeken we of er ook plastic in de Jip en Janneke producten zit.’ Jeroen Dagevos van Stichting De Noordzee beaamt dit: ‘Wij hebben vorig jaar al om tafel gezeten met de HEMA, maar helaas zonder resultaat. We hopen dat het concern nu alsnog de microplastics in de ban wil doen.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.