Ads Top

Nieuw afvalbeleid voor Rijswijk


In december 2023 heeft de gemeenteraad van Rijswijk besloten om een nieuw afvalbeleid in te voeren. Het doel van dit nieuwe beleid is om meer afval te recyclen en minder restafval te verbranden. Restafval verbranden is namelijk slecht voor het milieu en kost veel geld.

Vanaf november 2024 begint de gemeente per wijk met het nascheiden van Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD). Dit betekent dat inwoners PMD-afval niet meer apart hoeft in te zamelen. Afvalverwerker Avalex haalt dit later uit het restafval en zorgt ervoor dat het alsnog correct gerecycled wordt. U ontvangt binnenkort een brief met daarin de datum waarop deze manier van nascheiding voor uw wijk ingaat. Klik hier voor meer informatie over de planning per wijk.

PMD-container: Bewoners krijgen bericht wanneer hun PMD-container voor het laatst geleegd wordt en wanneer deze wordt opgehaald door Avalax.
Wijkcontainers: De PMD-wijkcontainers worden omgebouwd tot restafvalcontainers of worden verwijderd.
GFT+E en papier/karton: Waar nodig krijgen huishoudens extra containers voor GFT+E en papier/karton. Inwoners van hoogbouw kunnen dit afval, net als glas en textiel, naar de wijkcontainers brengen.
Glas en textiel: Glas en textiel blijven apart ingezameld via wijkcontainers. De locaties van deze containers zijn te vinden via een app of op de website van de gemeente.
Waarom deze verandering?

PMD-afval in de wijkcontainers is vaak sterk vervuild, waardoor het niet correct gerecycled kan worden. Het wordt dan als restafval verbrand, wat slecht is voor het milieu. Door PMD-afval later uit het restafval te halen, kan er meer gerecycled worden. Dit maakt het ook makkelijker voor de inwoners, omdat zij PMD-afval niet meer zelf hoeven te scheiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.