Ads Top

Groeiend aantal bulkmachines voor inleveren statiegeld in Nederland

Statiegeld Nederland breidt het netwerk van bulkmachines steeds verder uit. Zo heeft afval- en energiebedrijf HVC een bulkmachine geopend in Beverwijk en binnenkort komen daar de locaties Dordrecht en Westknollendam bij. Een bulkmachine is een speciale statiegeldmachine waar grote hoeveelheden statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kunnen worden ingeleverd, tot wel 100 stuks per keer. Dit moet het inleveren van statiegeldverpakkingen zo makkelijk mogelijk maken. Inmiddels staan er zes bulkmachines in het land.

De nieuwe bulkmachine in Beverwijk biedt bezoekers van het afvalbrengstation (ABS) de mogelijkheid om grote hoeveelheden plastic flessen en blikjes in één keer in te leveren. Hele zakken en dozen met statiegeldverpakkingen kunnen in een keer de machine in, in plaats van één voor één. Bezoekers kunnen na het inleveren kiezen om het statiegeld terug te krijgen via een Tikkie of het te doneren aan de Reddingsbrigade Wijk aan Zee. Door het inlevergemak worden inwoners gestimuleerd om meer in te leveren, waardoor nog meer flesjes en blikjes gerecycled kunnen worden tot nieuwe verpakkingen.

Met de introductie van bulkmachines wil HVC de service verhogen naar inwoners om het zo eenvoudig mogelijk te maken om statiegeldflesjes en -blikjes apart te houden en in te leveren. Inwoners weten het afvalbrengstation nu al te vinden voor grof huishoudelijk afval, zoals grote verpakkingen. Daar past een bulkmachine voor statiegeld die hergebruik stimuleert, uitstekend bij. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.