Ads Top

Expert Groep wint Wecycle Award

Niet omdat het moet, maar omdat de motivatie er is om het wél te doen. Zo benadert de Nederlandse Expert Groep - bij de consument bekend als de elektronicawinkels Expert - het duurzaamheidsbeleid. Daarvoor ontvangen zij een Wecycle Award, uitgereikt door Stichting OPEN. Wij spraken met algemeen directeur (en bestuurslid van Techniek Nederland) Dik Pijl en servicemanager Tanja Klop.

De Nederlandse Expert Groep is een ondernemerscoöperatie: franchisers runnen de 140 winkels in Nederland. In principe is de Groep vanwege deze organisatiestructuur niet verplicht om te voldoen aan de Nederlandse of Europese wetgeving. Maar dat betekent niet dat ze duurzaamheid links laten liggen.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van apparaten, batterijen en lampen in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van deze producten. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te behalen én deze producten circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling te stimuleren. Consumenten en bedrijven kunnen gratis inleveren bij een van de Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.