Ads Top

Elektrisch vegen in Leeuwarden: schoner, stiller en verder

Binnen de gemeente Leeuwarden, in de wijken en op de rondwegen, gaat Omrin een nieuw elektrisch voertuig inzetten: de eCleango. Deze volledig elektrische veegmachine is emissievrij, stiller en heeft een grotere actieradius dan de huidige veegmachines.

In opdracht van de gemeente houdt Omrin de openbare ruimte schoon. Naast de bestaande kleinere elektrische Lynx veegmachines, die vooral worden ingezet voor fietspaden en de smallere straten, kan deze grotere eCleango ook de rondwegen van Leeuwarden schoonhouden. Het accupakket zorgt ervoor dat de veger tot 10 uur kan werken zonder opladen.

Bovendien is de eCleango emissievrij en heeft de machine minimale fijnstofuitstoot, waarmee het voldoet aan het hoogste niveau van PM10/PM2.5 certificering met elk 4 sterren. Omdat de eCleango ook extreem stil rijdt en werkt, is de machine ook bijzonder geschikt om in de vroege ochtenduren te werken.

Voor de bestuurder is er meer comfort en veiligheid; een ruime cabine met luchtgeveerde bestuurdersstoel, slim door met één hand alle controle- en bedieningselementen te kunnen bedienen en veilig door gebogen achterruiten die zorgen voor ruim zicht rondom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.