Ads Top

Innovatie helpt schoonmakers zware containers te verplaatsen

Schoonmakers legen en verplaatsen dagelijks zware containers vol met afval en papier. Een fysieke zware taak die zorgt voor een flinke lichamelijke belasting. Vanuit de gedachte ‘maak meedoen mogelijk’ is Vebego Cleaning Services continu op zoek naar manieren om het werk voor collega’s niet alleen efficiënter, maar ook lichter en gezonder te maken. Daarom heeft de schoonmaakorganisatie de Wastemover ontwikkeld. Dit is een steekkar met zwenkwielen die schoonmakers in staat stelt zonder zware inspanning containers te verplaatsen.  

Het legen en verplaatsen van zware containers vol met afval en papier zorgt voor een flinke lichamelijke belasting bij schoonmakers. Om deze klus efficiënter en gezonder te maken heeft Vebego Cleaning Services de Wastemover ontwikkeld. Dit is een steekkar met zwenkwielen die schoonmakers in staat stelt zonder zware inspanning containers te verplaatsen. Klik op de foto om het rechtenvrije beeld in hoge resolutie te downloaden.

De afvalcontainers die schoonmakers verplaatsen wegen gemiddeld zo’n 100 kilo. Wanneer dit met enige regelmaat wordt gedaan kunnen schouder- en rugklachten ontstaan, zag Yannick de Roos, innovatiemanager bij Vebego Cleaning Services. “We zijn altijd op zoek naar manieren om het werk voor onze schoonmakers fijner, slimmer of beter te maken. Met de Wastemover als hulpmiddel doen we dat nu ook. Het is namelijk echt een ergonomisch hulpmiddel gebleken voor onze collega’s. De pilot heeft bewezen dat dit hulpmiddel rug- en schouderklachten daadwerkelijk vermindert.”

De Wastemover is zo gemaakt dat het op bijna elke container gebruikt kan worden. Zonder enige aanpassing aan de container zelf. De Wastemover kan namelijk op de bestaande afvalcontainer of papierbak worden geklikt waarna een schoonmaker het object simpel kan vervoeren, ook door liften of beveiligde deuren. Het product zorgt ervoor dat er veel minder kracht nodig is om de container te vervoeren.

De Wastemover is ontstaan tijdens de KvK Business Challenge. Samen met ontwerpbureau Fluctus kwam het ontwerp tot stand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.