Ads Top

Wegwerpluier zou in winkel ruim 1,5 keer duurder moeten zijn

Als de verborgen kosten voor energie, CO2-uitstoot, afvalverwerking, productie, transport en milieuvervuiling worden meegerekend, zouden wegwerpluiers in de winkel 60 procent duurder moeten zijn. Nu betalen Nederlanders gemiddeld 25 cent per luier, maar in de echte prijs zou daar nog 15 cent aan maatschappelijke- en milieukosten bovenop moeten komen.

De goedkoopste luiers zouden zelfs twee keer zo duur moeten worden. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Future Diaper Project in samenwerking met de gemeente Amsterdam heeft laten uitvoeren door True Price.

Om de klimaat- en maatschappelijke impact met 20 procent te verminderen zouden ouders hun kinderen zindelijk moeten krijgen als ze 2 of 2,5 jaar oud zijn. Nu zijn Nederlandse kinderen dat gemiddeld pas als ze 3,5 jaar oud zijn.

Ook het gebruik van wasbare en herbruikbare luiers vermindert de voetafdruk en daarmee de echte prijs van luiers met 30 procent. Bovendien zijn die volgens de berekeningen van het Future Diaper Project 400 tot 900 euro per gezin goedkoper in gebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.