Ads Top

Plastic statiegeldflesjes nu in te leveren op stations

Een primeur voor reizigers op Utrecht Centraal. Daar kunnen lege plastic flesjes met statiegeld vanaf vandaag ingeleverd worden.

NS is een van de eerste partijen die in publiek domein lege statiegeldflesjes inzamelt. NS heeft het streven om uiteindelijk op 50 stations innamepunten voor statiegeldflesjes te hebben.

Op ieder klein flesje zit 15 eurocent statiegeld, op grote flessen zit 25 eurocent. Op Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Eindhoven Centraal kunnen nog dit jaar plastic flesjes ingenomen worden. Dat zijn meer dan 15 miljoen kleine plastic flesjes per jaar die alleen al op deze 5 grote stations ingezameld zouden kunnen worden.

Reizigers krijgen eenvoudig hun statiegeld met Tikkie door met hun mobiel de QR code te scannen waarmee het via de Tikkie app binnen enkele tellen op hun bankrekening staat. Ook is het mogelijk om het statiegeld via deze automaat te doneren aan de Plastic Soup Foundation. De zogenoemde Reverse Vending Machines (inlevermachines) die NS heeft aangeschaft zijn ook geschikt voor de inname van statiegeldblikjes. Zodra het landelijk statiegeld op blik is ingevoerd kunnen er ook blikjes worden ingeleverd bij deze automaten op de stations.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.