Ads Top

The Furniture Recycling Group klaar voor de volgende stap in matrasrecycling

The Furniture Recycling Group (TFR Group), de toonaangevende Britse specialist in matrasrecycling, heeft zich verzekerd van een investering van het Nederlandse matrasrecyclingbedrijf RetourMatras.

Met de samenwerking breidt de TFR Group zijn verwerkingscapaciteit in Engeland uit naar 1,5 miljoen matrassen per jaar. Afgedankte matrassen worden hierdoor verwerkt tot herbruikbare secundaire grondstoffen, welke anders verloren zouden gaan.
 
De investering helpt TFR Group om iets te doen aan het aantal afgedankte matrassen in Groot-Brittannië, dat de laatste vijf jaar sterk is toegenomen. Door de gecombineerde kennis en ervaring van de bedrijven te benutten, kan TFR Group schaalvoordelen behalen, de herwinbaarheid van materialen verder verbeteren en aanzienlijke besparingen op CO2-emissies realiseren.
 
The Furniture Recycling Group heeft zijn omzet en personeelsbestand de afgelopen vier jaar verdubbeld en sinds 2012 meer dan 3,5 miljoen matrassen gerecycled, waardoor 30.000 ton materiaal is teruggevloeid in de economie. Het bedrijf refurbished ook matrassen  waarmee het zijn betrokkenheid bij de kernbeginselen van de circulaire economie onderbouwt

RetourMatras recyclet matrassen en maakt de materialen klaar voor hergebruik in Nederland. Een zelfontwikkeld, ultramodern geautomatiseerd proces maakt de recycling van matrassen haalbaar en stelt RetourMatras in staat een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de Nederlandse recyclingdoelen. Het bedrijf zoekt actief naar mogelijkheden om zijn invloed uit te breiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.