Ads Top

Succesvolle scholenstrijd tegen elektronisch afval

Leerlingen van tien basisscholen uit de gemeente Apeldoorn hebben afgelopen maand een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race Apeldoorn. In totaal zamelden zij, met hulp van buurtbewoners, maar liefst 3908 oude elektronische apparaten in en werden er 18 reparaties uitgevoerd bij Repair Café Foenix.

Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven, maar wordt het hergebruikt en gerecycled. Groep 7 van basisschool De Horst werd met 1.029 ingezamelde apparaten winnaar van de E-waste Race. Projectleider Sharepair Carla Fransen van gemeente Apeldoorn overhandigde 17 juni de prijs aan de trotse winnaars. De klas krijgt een leerzame schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op de tweede plek eindigde groep 7 en 8 van de Terebint met 1.487 apparaten en 18 reparaties.

Op dit moment wordt in Nederland de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled, vaak omdat het bij het restafval belandt of bij mensen thuis blijft liggen op zolder of in een la. De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met elektronica. De race begon met een leerzame interactieve gastles over grondstofschaarste, consuminderen en de circulaire economie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.