Ads Top

Renewi investeert in kunststofrecycling

Het waste-to-productbedrijf Renewi investeert miljoenen in een nieuwe lijn voor kunststofrecycling in Acht, bij Eindhoven. Het doel is om in 2023 met behulp van geavanceerde technologieën nog meer plastics te verwerken tot nieuwe grondstoffen en tegen betere kwaliteit.

Op dit moment geeft Renewi aan 66,5 procent van het totaal inkomend afval een tweede leven, maar het doel is om het recyclepercentage te verhogen naar 75 procent. Binnen dit Mission75 programma zijn er tal van innovatieprojecten om dit doel te behalen. Eén daarvan is het realiseren van een nieuwe recyclinglijn voor harde kunststoffen in Acht. Met deze nieuwe lijn kan Renewi niet alleen meer maar ook beter recyclen.
 
Naast het recyclen van hoog- en laagwaardige kunststofstromen, zal de nieuwe recyclinglijn in Acht ook een hogere kwaliteit van meerdere van elkaar gescheiden soorten harde kunststoffen gaan leveren. De nieuwe lijn zal circa 98% zuiverheid opleveren. Op deze manier kunnen afnemers het harde kunststoffen-maalgoed straks direct opnemen in hun eigen productieproces. Hiermee gaan we naar verwachting een mooie en betere standaard neer zetten voor harde kunststof recycling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.