Ads Top

Intrakoop en Renewi slaan handen ineen voor minder zorgafval

Renewi en Intrakoop verlengen de circulaire samenwerking met 60 maanden. Binnen deze samenwerking gaat de aandacht vooral uit naar het behalen van de circulaire doelstellingen waarbij het scheiden als ook de reductie van diverse afvalstromen centraal staan. Hiervoor richt de recycler zich ook op diverse afvalstromen buiten het reguliere medisch afval zoals onder andere papier, karton, kunststof/PMD en etensresten, die na verwerking zo veel mogelijk een tweede leven krijgen.
 
Intrakoop is in Nederland met ruim 500 leden en meer dan 7000 locaties de grootste inkoopcoöperatie binnen de zorg waarbij de transitie naar een circulaire economie hoog in het vaandel staat. De leden zijn onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en GGZ-instellingen.
 
Intrakoop en Renewi gaan nauw samenwerken en data uitwisselen om de circulaire ambities te verhogen en te realiseren. Zo streven ze er bijvoorbeeld naar beter inzicht te krijgen in wat zorginstellingen inkopen en wat er aan restafval overblijft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.