Ads Top

Leiden laat zien hoe een duurzame toekomst mogelijk is


Van 26 augustus tot 26 september 2021 laten allerlei mensen en organisaties in Leiden zien hoe ze bijdragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Festival 2030 nodigt iedereen uit om mee te doen aan het realiseren van een groenere, eerlijkere en meer duurzame wereld. Er staan honderden activiteiten op het programma, waaronder een kledingruildag voor studenten, diners en ontmoetingen tussen buurtbewoners en plastic ruimen uit de grachten.

Om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen waar Nederland en Leiden zich aan hebben gecommitteerd te behalen, moet iedereen in actie komen. Publicaties als het recente IPCC rapport benadrukken deze noodzaak. Helaas gaan dit soort publicaties vaak voorbij aan wat mensen al doen in hun eigen omgeving, voor hun buren of de stad waar ze wonen. Het positief activisme, de creativiteit en verbeelding van al die doeners staat centraal tijdens Festival 2030.

Met een universiteit, hogeschool, mbo, dertien musea, talloze maatschappelijke organisaties, succesvolle ondernemers en een actief gemeentebestuur beschikt Leiden over de kennis, creativiteit en middelen om de duurzame ontwikkelingsdoelen handen en voeten te geven. Toch gaat dit niet vanzelf. Oplossingen op buurtniveau blijven klein, mensen en organisaties vinden elkaar niet en goede ideeën worden geen realiteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.