Ads Top

11 euro voor elke nieuwe laptop naar Closing the Loop


ABN AMRO is dit jaar met twee initiatieven gestart om erop toe te zien dat de digitale apparatuur van de medewerkers op een verantwoorde manier wordt gemaakt en afgevoerd.

Een sticker is er niet op te vinden, maar elk nieuwe laptop en monitor van Dell die ABN AMRO collega’s overal in de wereld meekrijgen om hun werk te doen, is voorzien van een soort ecolabel: het TCO-certificaat. TCO staat voor Tjänstemännen Central Organisation en is Zweeds voor Centrale Organisatie van Professionals.

De bank heeft afspraken met zijn leveranciers dat men oude apparaten kan teruggeven,” legt Belinda Schouten van IT Digital Workplace uit. 'Zij breken ze op een nette manier af, zodat de oude materialen hergebruikt worden.'

Ook is een samenwerking gestart tussen ABN AMRO en Closing the Loop. Dat is een organisatie die zich inzet voor ‘zero waste IT’: geen enkel IT-middel mag terechtkomen op de afvalberg. Per aangeschaft apparaat maakt ABN AMRO een bedrag van 11 euro over aan Closing the Loop. Met dat geld spant Closing the Loop zich in om de enorme elektronische vuilnishopen in Afrika op een veilige manier weg te werken en te recyclen. Voor elk door ons aangeschaft apparaat hier, wordt de digitale schroothoop daar een stukje kleiner.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.