Ads Top

NOOSA haalt 500.000 euro op voor ontwikkeling recycleerbare textielvezel

De Brusselse start-up NOOSA ontwikkelt 100% recycleerbare textielvezels. Het bedrijf haalde onlangs 500.000 euro op bij finance&invest.brussels en een privé-investeerder om zijn commerciële ontwikkeling te versnellen en zijn leiderspositie in de sector te behouden.

Met zijn innovatieve textielvezel, gemaakt van GMO-vrije maïs, wil NOOSA de mode-industrie transformeren van een lineaire naar een circulaire economie. Dankzij de concrete oplossing van NOOSA kan de textielindustrie het gebruik van kunststoffen vermijden.

Mode retailers zijn vandaag dan ook op zoek naar duurzame alternatieven die het milieu respecteren en minder vervuilen. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook tijdens de levenscyclus van het product.

NOOSA is een performante vezel met heel wat innovatieve eigenschappen. Zo hebben stoffen en kleding gemaakt met NOOSA-vezels een sterker ademend vermogen. Ze hebben daardoor een lagere geurretentie dan kledij gemaakt van katoen of polyester, vezels die tot op vandaag het vaakst worden gebruikt in de mode-industrie. De NOOSA-vezel is bovendien bacteriostatisch, hypoallergeen en UV-bestendig. Eigenschappen die de stof uitermate geschikt maakt voor sportkleding, breigoed en ondergoed, en zeer veelbelovend voor de denim-industrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.