Ads Top

Innovatieve nabewerking compostering Attero Wijster in gebruik genomen

Attero heeft onlangs haar nieuwe nabewerking van de composteringsfabriek in Wijster in gebruik genomen. De investering in deze innovatieve installatie bedroeg miljoenen euro’s.

Dankzij deze innovatie kan Attero de meest hoogwaardige grondstoffen uit groente-, fruit- en tuinafval (gft) produceren met de beste CO2-footprint.

In Wijster verwerkt Attero het gft-afval van gemeenten uit Drenthe, Groningen en Friesland. Samen met andere marktpartijen biedt Attero ruim voldoende gft-verwerkingscapaciteit om al het gft-afval uit de Noordelijke drie provincies in de eigen regio te verwerken. Het keukenafval uit het gft-afval wordt in Wijster eerst uit gezeefd en in een vergistingsinstallatie omgezet tot groengas. Dit groengas is via NTA8080-certificering verkrijgbaar voor gemeenten om het gasverbruik in hun gemeente te vergroenen en het aardgasverbruik te verminderen. Daarna vindt de compostering plaats van het digestaat uit de vergistingsinstallatie gezamenlijk met het grovere materiaal. Na de composteringsstap wordt de compost op specificatie gebracht in de nieuwe nabewerkingsfabriek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.