Ads Top

Metropool Regio Eindhoven en Attero bereiken overeenstemming over toekomst Landgoed Gulbergen

MRE, een samenwerkingsverband van 21 gemeenten in de regio Eindhoven en Attero, een landelijke speler op gebied van afvalverwerking en productie van duurzame energie, hebben overeenstemming bereikt over de beëindiging van het erfpachtrecht van het Landgoed Gulbergen tussen Attero en de MRE.

Het Landgoed Gulbergen is een gebied van ruim 350 hectare groot, en is gelegen in het hart van de regio Eindhoven, in de gemeenten Nuenen en Geldrop-Mierlo. Het Landgoed bestaat voor het grootste deel uit agrarisch gebied en natuurgebied. Daarnaast omvat het een voormalige stortplaats en de Golfbaan Gulbergen.

Het Landgoed inclusief stortplaats is in 2003 overgedragen door (de rechtsvoorganger van) MRE aan (de rechtsvoorganger van) Attero op basis van een erfpachtovereenkomst die tot 2078 zou doorlopen. De stortplaats is inmiddels volledig afgedekt en gesloten, en biedt plaats aan een aantal holes van de naastgelegen golfbaan. Attero verricht op dit moment de noodzakelijke nazorgwerkzaamheden aan de stortplaats, inclusief de gasonttrekking en -opwerking. Al enige tijd geleden zijn MRE en Attero met elkaar in gesprek gegaan om tot beëindiging van de erfpachtovereenkomst te komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.