Ads Top

Grote Nederlandse retailers en kringloopwinkels zetten zich in voor extra thuisinzameling

Blokker, BCC en bol.com en diverse kringloop-winkels stellen aan hun klanten in aanloop naar de Nationale Recycleweek (12 tot 18 oktober) een gratis Jekko inzamelbox beschikbaar. In de Jekko, waarvan er inmiddels een miljoen zijn te vinden in Nederlandse huishoudens, kunnen thuis rondslingerende kleine afgedankte elektrische apparaten, lampen en batterijen worden verzameld.  

Hoewel inzamelorganisatie Wecycle in 2019 40 miljoen kilo klein e-waste inzamelde en liet recyclen, blijkt uit onderzoek dat consumenten het gescheiden inzamelen thuis nog vaak niet goed weten te organiseren. Daardoor blijft veel klein e-waste rondslingeren wat uiteindelijk, vaak door onwetendheid of onachtzaamheid, in de grijze kliko verdwijnt.

De Jekko wordt geleverd als bouwpakket. Om het in elkaar zetten en uiteindelijke gebruik van de Jekko te stimuleren, krijgen klanten een actiewikkel of kaart met een QR code waarmee, alleen in combinatie met een Jekko, een gratis Jekko AR game (augmented reality – red.) kan worden gespeeld. Met het testen van de Jekko maken klanten bovendien kans op een leuke prijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.