Ads Top

Afval Energie Bedrijf (AEB) kampt met achterstallig onderhoud

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) heeft problemen met achterstallig onderhoud en veiligheid. Daarom zijn 4 van de 6 productielijnen tijdelijk stilgelegd. Amsterdam werkt nu plannen uit om het ophalen en de verwerking van Amsterdams huishoudelijk afval en de warmtelevering van 35.000 huishoudens op korte én lange termijn te garanderen.

De stad vindt het belangrijk dat het Amsterdamse afval gewoon wordt opgehaald en verwerkt. Het liefst tegen zo laag mogelijke kosten en zo duurzaam mogelijk.  Daarom worden er nu verschillende mogelijkheden verkend.

AEB werkt nu één of meerdere varianten van een herstructureringsplan uit om de verbrandingslijnen die nu gesloten zijn, weer in gebruik te nemen. Ook wordt er een verkenning uitgevoerd om (delen van) AEB te verkopen en/of andere partijen als aandeelhouder toe te laten bij AEB. Er zijn meerdere opties mogelijk. Bijvoorbeeld de verkoop van (een deel) van de aandelen of de verkoop van bedrijfsonderdelen. Het kan zowel gaan om private als publieke partijen die een (deel-)belang in de toekomst van AEB willen nemen.

Op 22 augustus jl. heeft de financieel directeur AEB aangekondigd zijn functie neer te leggen. Zijn taken worden waargenomen door de directie AEB. Een besluit over zijn opvolging moet nog worden genomen. Daarbij wordt rekening gehouden met de ontwikkelingen en actualiteit bij AEB.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.