Ads Top

Colruyt Group lanceert grootschalige actie tegen zwerfvuil

In het kader van het Vijfarenplan “Samen voor minder Zwerfvuil” lanceert Colruyt Group een nieuwe grootschalige actie om zwerfafval aan te pakken. Aangepaste vuilnisinfrastructuur en een nationale sensibiliseringscampagne moeten medewerkers en klanten aanzetten om vuilnis correct weg te werpen. Dat is een primeur in ons land.

Eerder deed Colruyt Group een succesvol experiment op onder meer 11 winkelparkings, wat zorgde voor een aanzienlijke vermindering van zwerfafval. De retailer rolt dit succesvol project nu verder uit op 220 winkelparkings van Colruyt en op verschillende centrale sites van de groep. Daar komen telkens minstens 1 peukenpaal en 1 opvallend “afvaleiland” voor sortering van pmd en restafval, goed voor een investering van € 700.000. Ook affiches in winkels en bushokjes rondom de filialen, labels op meer dan 4 miljoen zwerfvuilgevoelige wegwerpverpakkingen en een afval-challenge moeten mee helpen bijdragen tot een gedragsverandering naar minder zwerfvuil.


Colruyt Group rolt dit proefproject nu uit op grote schaal. Zo worden de perkeerplaatsen van meer dan 220 Colruytwinkels, distributiecentra en andere terreinen die Colruyt Group zelf beheert uitgerust met ten minste 1 peukenpaal en 1 “afvaleiland” met sorteerbakken voor restafval en pmd. Op plaatsen waar veel zwerfvuil ligt, zal dat aantal hoger liggen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.